© Fotoschool

Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

Doorstroommogelijkheden

Heb je de tweejarige deeltijdopleiding van Fotoschool succesvol afgerond, maar ben je nog lang niet uitgeleerd? Bij Fotoschool heb je ruim keuze uit verschillende doorstroommogelijkheden. Kies je voor de werkgroep Fotoschool Conceptueel, een doorstroom naar de opleiding Conceptueel Beeld, of één van de workshops van de Fotoacademie?

"Tijdens mijn opleiding aan de Fotoschool heb ik een voorliefde ontwikkeld voor de documentaire fotografie. Na deze opleiding merkte ik dat ik nog meer verdieping wilde op dat gebied. Daarom koos ik voor de Workshop Documentaire fotografie. De omschrijving sprak mij aan: aan een eigen serie werken, onder begeleiding van een professioneel documentaire fotograaf."

- Eva Meylink, alumni Fotoschool

Werkgroep Fotoschool Conceptueel

Tijdens de opleiding van Fotoschool richtte je je voornamelijk op de praktijk en de toepasbaarheid van het beeld dat je maakte. In de werkgroep Fotoschool Conceptueel gaan we ons verdiepen in het concept achter de beelden. Een conceptuele foto is immers meer dan wat je laat zien: je gebruikt het beeld als een venster naar jouw werkelijkheid. 

In deze werkgroep trek je jouw eigen plan. Je kiest een persoonlijk project waar je gedurende 9 maanden mee aan de slag gaat. Onder begeleiding van de docent ontwikkel je een eigen beeldtaal om een verhaal te vertellen, waardoor je verder gaat dan ‘slechts’ een serie mooie foto’s.  

Lees verder

 

Conceptueel beeld: de opleiding tot conceptueel beeldmaker van de Fotoacademie

Ben je nog lang niet uitgeleerd en ga jij liever voor een meerjarige opleiding? De opleiding Conceptueel Beeld is de lens-based opleiding voor fotografie (stilstaand beeld) en video (bewegend beeld) en is erop gericht jezelf te ontwikkelen tot een conceptueel beeldmaker met een brede technische kennis en het creëren van een eigen concept en visie. 

De opleiding is modulair opgezet zodat je je kunt ontwikkelen op basis van talent, voorkeur en leerdoelen. Daarnaast is er een ruim aanbod aan inspirerende keuzeworkshops en masterclasses voor technische en inhoudelijke verdieping en/of verbreding, zodat je de opleiding exact passend kunt maken, passend bij jouw interesses en passend bij jouw persoonlijkheid.

Lees verder

 

Fotoacademie Workshops

Kies je liever gericht voor een kortdurende workshop om jouw kennis te verbreden? Je kunt er ook voor kiezen om je aan te melden voor een van de workshops aangeboden door de Fotoacademie. Aan de hand van praktische opdrachten, werk je aan het versterken van jouw technische basis en de zeggingskracht van jouw fotografie.

Let op: voor de workshops is een toelatingstraject van toepassing. Na aanmelding voor een workshop word je uitgenodigd voor een adviesgesprek, om gezamenlijk te kunnen bepalen of het onderwijs geschikt is voor jou.

Beeldbewerking Conceptuele fotografie: studio

Documentaire fotografie Fotografie & Styling

Locatie- & landschapsfotografie Modefotografie

Modefotografie in opdracht Portretfotografie

Signatuur & Portfolio Studiofotografie: Portret & Still

Stedelijk Landschap & Architectuurfotografie

© Jolanda van Nuenen

© Jolanda van Nuenen