© Fotoschool

Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

Nieuw: de Basismodule van Fotoschool

Vanaf najaar 2020 start de tweejarige deeltijd vakopleiding op MBO-niveau van Fotoschool met een geïntegreerde Basismodule waarin je alle benodigde basistechniek aangereikt krijgt. Je hebt dus geen voorkennis nodig om te kunnen starten met de opleiding. Wat houdt de Basismodule precies in? Wij leggen het je uit.

Wil jij graag met de vakopleiding beginnen, maar heb je nog weinig technische kennis van fotografie of beeldbewerking? Vanaf september 2020 is het mogelijk om vanaf het begin te beginnen: de opleiding van Fotoschool start met een Basismodule waarin de basisbeginselen van fotografie uitgelegd worden. Heb je wel al meer ervaring? Dan geeft deze korte Basismodule de mogelijkheid om je techniek te verbreden en op te frissen. Zo begint iedereen op gelijk niveau aan de opleiding.

Hoe ziet de basismodule eruit?

Concreet betekent het toevoegen van de Basismodule aan het curriculum dat de eerste twee lessen van de opleiding in het teken zullen staan van cameratechniek en beeldbewerking. In deze eerste lessen behandelen we alle belangrijke onderwerpen om technisch goed te kunnen fotograferen: scherptediepte, bewegingsonscherpte, objectiefgebruik, belichting en witbalansinstellingen. Je leert alle knopjes op de camera kennen en gebruiken aan de hand van gerichte praktijkoefeningen. 

Op het programma:

  • Hoe werkt mijn camera? Wat is scherptediepte en hoe gebruik ik dat in de praktijk? Hoe zet ik beweging in om een beeld te maken?  

  • Wat is een groothoek of een teleobjectief? Wat betekenen de verschillende zoomstanden voor mijn foto?

  • Hoe werkt mijn ingebouwde lichtmeter, wat betekent mijn histogram en hoe lees ik dit? 

  • Wat betekent een witbalansinstelling voor de lading van jouw foto? 

Online lessen i.v.m. maatregelen Coronavirus

Vanwege de genomen maatregelen in verband met het Corona-virus zullen onze deuren voor de klassikale lessen pas vanaf maandag 5 oktober openen, wat betekent dat deze eerste module voornamelijk online gegeven zal worden. De eerste twee lessen zullen er dan als volgt uitzien:

Lesdag donderdag: 1e jaar (start najaar 2020): 

Les 1:  17 september 2020

09:00 - 12:00 uur (Basismodule online)
14:00 - 16.30 uur (Basismodule online)

Les 2:  1 oktober 2020

09:00 - 12:00 uur (Basismodule online)
14:00 - 16.30 uur (Basis Lightroom online)

Lesdag woensdag: 1e jaar (start najaar 2020):

Les 1:  23 september 2020

14:00 - 17:00 uur (Basismodule online)
19:00 - 21:30 uur (Basismodule online)    

Les 2:  7 oktober 2020

14:00 - 17:00 uur (Basismodule op locatie Fotoschool)
19:00 - 21:30 uur (Basis Lightroom online)

 

Geen aanpassing in het vroegere lesprogramma

De Basismodule is een toevoeging aan het reguliere onderwijsprogramma: er worden dus geen lessen geschrapt of veranderingen in het curriculum gemaakt. De basismodule gaat vooraf aan de reguliere lessen, er zullen dan ook twee extra lesdata worden toegevoegd aan het eind van het schooljaar. 

 

Heb je nog vragen die onbeantwoord zijn gebleven? We helpen je graag. Stel je vragen via ons contactformulier of mail ons via info@fotoschool.nl!

© Mirjam van Volen

© Mirjam van Volen