Zie jij jouw foto’s ook graag aan de muur schitteren in een mooi verzorgde print, maar ontbreekt het je nog aan voldoende kennis om deze te (laten) maken? Dan is deze beurs over Kleurbeheer iets voor jou! Experts tonen je alle benodigde apparatuur en er staan verschillende lezingen over kleur op de planning. Technisch èn inhoudelijk: we reiken je alle tools aan om zelf een kleurexpert te worden. Heb je daarna de smaak te pakken? Meld je dan ook aan voor de Print Workshop van Eduard de Kam op zaterdag 10 november.

 

Over de Color Management Beurs:

Op deze gratis toegankelijke beurs zijn verschillende fabrikanten en specialisten aanwezig om je alles te vertellen over Kleurbeheer. Onder leiding van onze experts leer je met de juiste instellingen te vertrouwen op de weergave op je beeldscherm. Wat je op je scherm ziet wordt daarmee zo accuraat mogelijk naar een afdruk vertaald, zowel wanneer je deze zelf maakt als wanneer je dat uitbesteedt. Kleurbeheer is daarbij niets meer dan een systeem om te communiceren over de kleuren van je foto, zowel voor de communicatie tussen je eigen apparatuur als ook voor de communicatie van jouw computer naar de apparatuur van anderen. Door lezingen van o.a. Eduard de Kam (fotograaf en kleurbeheerdeskundige), Florine van Rees (Color Composer) en Margaretha Svensson (kunst-, object- en interieurfotograaf) loop je aan het eind van de dag met een hele nieuwe lading kennis de deur uit. 

Datum: zaterdag 3 november 2018
Tijd: 10.00 – 16.30 uur
Locatie: Sarphatistraat 35
Toegang: Gratis
Aanmelding: via deze link (Eventbrite)

 

Over de Print Workshop:

Een afdruk, of print, is een ander eindresultaat dan een foto op je telefoon of beeldscherm. Het heeft een toegevoegde waarde. Tenminste: als de uitvoering helemaal perfect is en de afdruk precies de foto laat zien die jij voor ogen had.

In deze workshop behandelen we de eisen die je aan het bestand moet stellen en over de instellingen van de software die nodig zijn om die goede afdruk te kunnen maken. Hoe groot moet het bestand zijn? Welke resolutie gebruik je om af te drukken? Welke opties heb je om je beeld te verscherpen en welke instellingen hanteer je voor het kleurbeheer? Ook leer je hoe je zelf een printerprofiel maakt en hoe je dat gebruikt bij het afdrukken. De printer die in de workshop zal worden gebruikt, een Canon TS 9150 twv € 209,-, wordt verloot onder de deelnemers! Deze wordt aangeboden door Nivo-Schweitzer en Canon.

Datum: zaterdag 10 november 2018
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Sarphatistraat 35
Prijs: 125,- (10% korting na aanwezigheid op de beurs)
Aanmelding en meer info: via website Fotogram