© Fotoschool

Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

Doorstuderen

Behoefte aan nog meer inspiratie of uitdaging? Ben je tweedejaars Fotoschool-student of afgestudeerd? Bij de Fotoschool en Fotoacademie heb je ruim keuze uit verschillende doorgroeimogelijkheden. Kies je voor een workshop, training of werkgroep, of wil je doorstuderen en kies je voor de opleiding Conceptueel Beeld van de Fotoacademie?

"Tijdens mijn opleiding aan de Fotoschool heb ik een voorliefde ontwikkeld voor de documentaire fotografie. Na deze opleiding merkte ik dat ik nog meer verdieping wilde op dat gebied. Daarom koos ik voor de Workshop Documentaire fotografie. De omschrijving sprak mij aan: aan een eigen serie werken, onder begeleiding van een professioneel documentaire fotograaf."

- Eva Meylink, alumni Fotoschool

Toegepaste Workshops & Trainingen

Behoefte aan nog meer inspiratie of uitdaging na afronding of gedurende het tweede jaar van je studie? De Fotoschool biedt verschillende toegepaste workshops aan, gericht op een loopbaan als beroepsfotograaf. Hierin worden onderwerpen behandeld die in je studie nog niet aan bod kwamen, zoals architectuur-, mode- en reclamefotografie. Ook is er de mogelijkheid om je verder te verdiepen in onderwerpen waar nog veel meer over te vertellen valt, zoals het gebruik van je reportageflitser als draagbare studio voor locatiefotografie.

De Fotoschool biedt ook praktische trainingen aan, zoals de training Acquisitie: hoe werf je nieuwe klanten en onderhoudt je een klantenkring.

Bekijk aanbod & inschrijven

Werkgroep Fotografische Beeldtaal

Tijdens de opleiding van Fotoschool richtte je je voornamelijk op de praktijk en de toepasbaarheid van het beeld dat je maakte. In de werkgroep Fotografische Beeldtaal gaan we ons verdiepen in het verhaal achter de beelden. Een foto met de juiste beeldtaal is immers meer dan wat je laat zien: je gebruikt het beeld als een venster naar jouw werkelijkheid. 

In deze werkgroep trek jij je eigen plan. Je kiest een persoonlijk project waar je gedurende 9 maanden mee aan de slag gaat. Onder begeleiding van de docent ontwikkel je een eigen handschrift om een verhaal te vertellen, waardoor je verder gaat dan ‘slechts’ een serie mooie foto’s.  

Meer informatie & inschrijven

Conceptueel beeld: de opleiding tot conceptueel beeldmaker van de Fotoacademie

Ben je nog lang niet uitgeleerd en ga jij liever voor een meerjarige vervolgopleiding? De opleiding Conceptueel Beeld is dé lens-based opleiding voor fotografie en video en is erop gericht om jezelf te ontwikkelen tot een conceptueel beeldmaker met een brede technische kennis en een eigen visie. Met een ruim aanbod aan inspirerende keuzeworkshops en masterclasses kun je de opleiding exact laten aansluiten bij jouw interesses en jouw persoonlijkheid.

De opleiding Conceptueel Beeld is modulair opgezet: als je de Fotoschool hebt afgerond, kun je direct instromen in de tweede helft van het eerste jaar. Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bekijken we je werk en bepalen we samen een passend instroommoment.

Meer informatie & inschrijven

Fotoacademie Workshops

Kies je liever gericht voor een kortdurende workshop om jouw kennis te verbreden, maar vind je in de Workshops van Fotoschool niet wat je zoekt? Je kunt er ook voor kiezen om je aan te melden voor een van de workshops aangeboden door de Fotoacademie. Aan de hand van praktische opdrachten, werk je aan het versterken van jouw technische basis en de zeggingskracht van jouw fotografie.

Let op: voor de workshops is een toelatingstraject van toepassing. Na aanmelding voor een workshop word je uitgenodigd voor een adviesgesprek, om gezamenlijk te kunnen bepalen welke workshop het beste aansluit bij jouw wensen.

Bekijk aanbod & inschrijven

Advies nodig?

We kunnen ons voorstellen dat je nog niet helemaal zeker weet welke workshop of vervolgopleiding de juiste keuze is voor jou als fotograaf. Twijfel je over de juiste vervolgstap voor jou, dan helpt onze studieadviseur Lotte Bronsgeest je graag op weg. Je maakt gemakkelijk een afspraak voor een adviesgesprek via onderstaande button.

Adviesgesprek aanvragen