Waar bent u naar op zoek?

Open Avond 2 september 2020

Terug naar overzicht

Ben je geïnteresseerd in Fotoschool? Kom naar onze Open Avond! Op de Open Avond laten we je zien hoe het is om te studeren aan Fotoschool (opleiding op MBO-niveau tot fotograaf). Je ontmoet docenten en studenten van Fotoschool en Fotogram (cursusinstituut voor de fotografie) en we beantwoorden al je vragen. Je loopt gegarandeerd geïnspireerd de deur uit.

Programma

19.00 – 22.00 uur (hele avond): Geportretteerd door onze studenten

Bij binnenkomst zie je ze direct staan: twee Fotoschool studenten met hun camera in de aanslag. Ze maken een mooi portret van jou in een echte studio-setting – als jij dat wil natuurlijk!

19.00 – 22.00 uur (hele avond): Bekijk het werk van onze studenten

Studenten van Fotoschool presenteren hun portfolio en beantwoorden al je vragen: wat hebben ze geleerd in hun eerste maanden bij Fotoschool? Wat fotograferen zij het liefst? Wat zien zij hun toekomst voor zich in de fotografie?

19.30 – 20.30 uur: Voorlichting over de opleiding en het cursusaanbod

In deze algemene presentatie over Fotoschool en Fotogram geeft directeur en docent Ariane James je alle praktische informatie over de opleiding, het curriculum en de lesmethodes. Zo geven we je graag een goed beeld van hoe jouw opleidingstraject eruit ziet als je kiest voor Fotoschool. Deze voorlichting duurt ongeveer een half uur.

20.30 – 21.30 uur: Studio demo: professioneel fotograaf aan het werk

Een professioneel fotograaf laat je zien hoe het eraan toe gaat in de studio. Hoe gebruik je jouw lichtopstelling om het resultaat te halen dat je in gedachten hebt? Hoe zijn verschillende lichtinstellingen en -posities van invloed op het model en op beeld? Tijdens deze inloop-demo kijk je mee over de schouder van de fotograaf en ben je getuige van zijn werkwijze in de fotostudio.

21.30 – 22.00 uur: Tijd voor vragen 

Het laatste half uur van de Open Avond is er alle tijd voor vragen: onder het genot van een hapje en drankje praten we graag met je na. Ben je benieuwd of je al voldoende kennis in huis hebt om direct te starten met Fotoschool, of overleg je graag over het juiste startpunt? We denken graag met je mee.

NB: dit programma kan gewijzigd worden.

© Laura Hompus

© Laura Hompus

© Laura Hompus

© Laura Hompus

© Laura Hompus

© Laura Hompus

Aanmelden