De opleiding

De Fotoschool biedt een uniek lesprogramma waarin technische informatie en inspiratie elkaar afwisselen. De Fotoschool is een dochteronderneming van Fotogram en maakt deel uit van het Fotohuis. Het Fotohuis is een overkoepelende organisatie waar Fotogram, Fotoschool (MBO niveau) en Fotoacademie (HBO niveau) onder vallen. De Fotoschool is een particuliere opleiding.
Na afloop van de opleiding heeft onze student de kwaliteiten om de meest voorkomende foto opdrachten aan te kunnen nemen.

Als portretfotograaf kun je  aan de slag in een studio met alles wat daarbij hoort, er wordt ook ruim aandacht besteed aan de omgang met degene die jij portretteert.  Je leert alle ins en outs van het werken met flitsers, zowel in de studio als met een reportageflitser.

Als reportagefotograaf leert iedereen een goede opbouw van een fotoserie te maken, met daarin een verhaallijn. Daarbij hoort ook alle juridische informatie over portret- en auteursrecht.

Mocht je een opdracht krijgen die te maken heeft met architectuur, dan kun je straks ook interieur- en exterieurfoto’s maken, waarbij je het licht inzet voor een overtuigend eindresultaat.

Je kunt straks een product fotograferen en alle materialen op een technisch uitgebalanceerde manier weergeven. Natuurlijk hoort daar ook alles bij wat te maken heeft met beeldbewerking en kleurmanagement.

Als je gevraagd wordt een video te maken, dan heb je daarvoor de techniek, plus je kunt een montage maken met Adobe premiere pro.

Daarnaast leert onze student zichzelf als fotograaf goed in de markt te zetten met een pakkende presentatie, een bedrijfsplan, een goede pitch en een statement als fotograaf waarin hij of zij zijn/haar kwaliteiten goed onder woorden weet te brengen. De Fotoschool is een CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling.