Fotoschool – Jouw passie, jouw vak

De opleiding van de Fotoschool richt zich op mensen die het ambacht fotograaf willen leren. Een gedegen vakopleiding met docenten van naam.

‘Creativiteit zonder techniek is als een gebouw zonder fundament.’ (directeur Ariane James)

 

Unieke formule

De unieke formule zit in het concept ‘learning by doing’. De lessen bestaan uit een mix van het aanbod van technische vakkennis enerzijds en het delen van inspiratie in het doen en bespreken van de opdrachten anderzijds.

De weekend seminars vullen dit programma aan met ‘hands on’ inspiratie op de hoofdonderwerpen van de studie door fotografen van naam. Deze weekenden gaan om verdieping met een specialist op dat gebied. Dit zijn bekende fotografen als onder andere Carla van de Puttelaar, John van Hamond, Ronald Koster, en Bas Losekoot.

De opleiding is geschikt voor mensen die een opleiding tot fotograaf willen doen naast een druk bestaan, zoals een baan of een gezin. De hoofdonderwerpen van de studie zijn Reportage, Portret, Stills  Video en Architectuur.

De opleiding is ingedeeld in modules, steeds per onderwerp gerangschikt. Je hebt om de week twee dagdelen les. Op jouw eigen lesdag kan je terecht bij een mentor die je helpt met bijvoorbeeld je vrije werk, met beeldbewerking en met opdrachten waar je nog een stapje verder mee wilt.

 

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De opleiding duurt twee jaar en is zeer geschikt voor mensen die de opleiding naast hun dagelijkse werkzaamheden willen doen. De opleiding wordt afgesloten met een expositie en diploma. Als je je verder wilt ontwikkelen als fotograaf geeft dit diploma na een toetsing de mogelijkheid later in te stromen op de Fotoacademie.

Meer weten over deze opleiding?

Wil je meer informatie? Kom naar een van onze Open Dagen.

Je kunt ook een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek met één van onze docenten. Mail hiervoor naar info@fotoschool.nl.

 

 

Opleiding