Gearbooker: Airbnb maar dan voor fotografen

Als beginnend of gevorderd fotograaf barst je van de ambitie om je fotografie naar een hoger plan te tillen. Vaak heb je hierbij ook behoefte om met andere of nieuwe apparatuur te werken. Speciaal hiervoor kun je op deelplatform Gearbooker terecht. Via www.gearbooker.com kom je in contact met andere fotografen uit je eigen omgeving om (op een verzekerde en veilige manier) elkaars apparatuur te kunnen lenen om zo eens met andere gear te kunnen werken.

Deelplatform Gearbooker, waarop fotografen onderling hun apparatuur kunnen verhuren heeft inmiddels een flink aanbod beschikbaar: zo’n € 4 miljoen aan diverse type fotografische gear.

Het gaat dan bijvoorbeeld om camera’s, lenzen, flitsers maar ook deejay-tools, beamers en audioapparatuur. Deze vaak prijzige items liggen bij veel eigenaren toch een groot deel van de tijd ongebruikt op de plank. Wat miste, was een gemakkelijke mogelijkheid om er op die momenten ook geld mee te verdienen. Die mogelijkheid biedt het platform www.gearbooker.com. Hier kun je als creatieveling je apparatuur aanbieden op momenten waarop je er geen gebruik van maakt.