Een avond Rick ’n Roll in de studio

Datum: donderdagavond 13 december, 19.00 – 21.30 uur
Locatie: Sarphatistraat 35

 

Altijd al eens willen zien hoe het eraan toe gaat in de studio tijdens een professionele shoot, en zo meteen een kijkje achter de schermen nemen bij Fotoschool? Dan wil je deze avond niet missen!

Professioneel fotograaf Rick Arnold is docent bij Fotoschool en neemt je mee in zijn wereld van de studiofotografie. Hoe werkt het rollenspel tussen de fotograaf en model? Hoe bedenk je een concept en waar ligt daarin de balans tussen techniek en vorm? Wat wil je zeggen met het beeld dat je gaat maken, hoe ga je de kijker verrassen? Deze avond, ingericht als een interactieve demo van 2 uur, barst uit zijn voegen van de inspiratie!

 

De planning van de avond:

19.00 uur: Voorlichting Fotoschool

Deze inspiratieavond start met een korte voorlichting over het cursusaanbod van Fotogram en de lessen van de Fotoschool door Ariane James. Tijdens deze avond kun je ons al je vragen stellen over de tweejarige deeltijdopleiding op MBO niveau en het cursusaanbod voor beginners en gevorderden.

 

19.30 – 21.30 uur: Rick ’n Roll – een avond in de studio

Openingspresentatie
Middels een slideshow vol inspirerende, afwijkende en/of extravagante beelden van verschillende toonaangevende fotografen leren we over het loslaten van de vooroordelen en standaard opvattingen over fotografie. Hoe breek je met alle regels en hoe komt dat in het beeld terug?

De Studio in
In de studio laat Rick je zien hoe je jezelf uitdaagt. Welke keuzes maak je qua styling? Hoe regisseer je het model? We leren kwetsbaarheid om te zetten in kracht: het toelaten van alles dat mis kan gaan, kan immers iets creëren dat je nog nooit durfde te doen. Rick vertelt je over al deze uitdagingen terwijl je over zijn schouder meekijkt als hij zijn modellen fotografeert in de studio. Een avond vol Rock ’n Roll!

 

Deze avond is gratis toegankelijk, zowel voor Fotoschool studenten als voor geïnteresseerden.
Ben je erbij? Aanmelden kan via onderstaand formulier.Graag wil ik me aanmelden voor de Inspiratieavond:


Ruimte voor eventuele vraag of opmerking:


 

Fotografie: Rick Arnold