© Fotoschool

Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

Workshops & trainingen

Ben jij volop aan het fotograferen en heb jij behoefte aan meer inspiratie of uitdaging? Of wil je jouw studie (van Fotoschool of elders) uitbreiden met extra onderwijs, gericht op een specifiek vakgebied? Wij bieden een divers aanbod van workshops en trainingen aan voor de toekomstige vakfotograaf en gevorderde fotografie-liefhebber. Zo kun je jouw kennis van fotografie naar eigen wensen verbreden en verdiepen.

"Als fotograaf ben je nooit uitgeleerd. Zo ben ik zelf altijd op zoek naar manieren om mijn kennis te verbreden of verdiepen, zodat ik blijf investeren in mijn ontwikkeling als beeldmaker."

- Anne van Zantwijk, Marketeer Fotoschool & freelance fotograaf

Praktische informatie

Duur: 4 lessen  |  Kosten: €335,- per workshop/training

Toelatingseisen:

  • Tweedejaars student Fotoschool of studie afgerond OF
  • Aantoonbare basiskennis van en ervaring met fotografie- en studiotechniek.

Combinatievoordeel:
Ontvang 50% korting op de 3e workshop of training wanneer je je inschrijft voor 3 programma's! Deze korting geldt bij gelijktijdige inschrijving, korting zal in de vorm van cashback verwerkt worden en geschiedt automatisch.

Workshop Toegepaste flitstechniek (reportageflitser)

Eerstvolgende startdatum: vrijdag 3 december 2021 (reeds gestart)
Docent: Jaap van den Beukel

De reportageflitser biedt veel meer mogelijkheden dan je denkt. om maar een paar voorbeelden te noemen: het is een draagbare studio, het is dé oplossing in lastige lichtsituaties, met het combineren met flitslicht en een lange sluitertijd kun je je foto misschien nèt die extra touch geven die maakt dat je foto verkoopt. Kortom: laat die flitser niet zomaar in je fototas zitten en onderzoek wat de mogelijkheden zijn!

Lees verder

Workshop: Toegepaste reclamefotografie in de studio

Eerstvolgende startdatum: maandag 10 januari 2022 (geannuleerd)
Docent: Cyriel Cremers

Vraag jij je wel eens af hoe dat ene toffe beeld in een advertentie in een magazine of (online) campagne gemaakt is? Om een pakkende reclamefoto te maken, moet je rekening houden met verschillende aspecten. Als startpunt werk je vanuit een concept: welk product wil ik verkopen, en hoe ga ik dat op een visueel aantrekkelijke manier in beeld brengen? Kies je bijvoorbeeld voor een model dat het product aanprijst, of staat het product op zichzelf in het beeld? Welke sfeer of emotie moet het beeld uitstralen, en hoe breng je dat in beeld?

Lees verder

Workshop Toegepaste architectuurfotografie

Eerstvolgende startdatum: zaterdag 22 januari 2022 (geannuleerd)
Docent: Robert Beekelaar

In de praktijkgerichte workshop Architectuur en vastgoedfotografie verdiep je je onder leiding van docent Robert Beekelaar in het vastleggen van gebouwen en ruimtes. Door goed te leren kijken naar licht en standpunt en door het gebruik van de juiste techniek bij opname en nabewerking leer je om treffende en allround inzetbare interieur- en exterieurfoto’s van een gebouw te maken.

Lees verder

Training: Acquisitie in de praktijk

Eerstvolgende startdatum: donderdag 10 februari 2022 (19:00 - 21:30 uur)
Docent: Judith de Bruin

Met (bijna) een diploma op zak richt je je nu op het werkveld. Hoe bereik je toekomstige klanten? Hoe presenteer je jezelf als fotograaf en hoe benader je jouw doelgroep, zowel online als offline? Tijdens deze actieve training ga je onder leiding van docent Judith de Bruin gericht aan de slag met personal branding en het benaderen van jouw doelgroep.

Lees verder

 

Workshop Toegepaste modefotografie (introductie)

Eerstvolgende startdatum: maandag 14 februari 2022 (13:30 - 16:00 uur)
Docent:
Liselotte Schuppers

In deze workshop nemen we je mee in de wereld van modefotografie. Hoe werk je een concept uit tot een modeshoot? Samen verkennen we dit (voor velen nieuwe) werkveld, waarin er vanuit moodboards en concepten toegewerkt wordt naar fashion shoots waarin je precies vastlegt wat je voor ogen had.

Lees verder