© Fotoschool

Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

Instructie locatie-gebruik voor studenten en het onderwijzend team

Bekijk de onderstaande coronamaatregelen die gelden tot en met 24 september 2021 en de vernieuwe coronamaatregelen vanaf 25 september 2021. Wij verzoeken je om je hieraan te houden.

Tot en met 24 september 2021 is het voor studenten en medewerkers in alle onderwijsgebouwen verplicht om een mondkapje te dragen buiten de leslokalen. Op een vaste zitplaats en tijdens een onderwijsactiviteit kan het mondkapje af, met uitzondering van de praktijklessen. 

Een mondkapje hoeft niet van medische kwaliteit te zijn, maar dient wel de mond en de neusgaten volledig te bedekken. Het mondkapje moet tot doel hebben de verspreiding van virussen en andere ziektekiemen tegen te gaan. Dit betekent dat een sjaal of bandana geen mondkapje is. Ook een spatscherm is geen mondkapje. Dit bedekt immers de mond en neusgaten niet volledig.

Overige coronamaatregelen:

  • De 1,5 meter afstand maatregel blijft van kracht.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in de publieke ruimten (de entree, de gangen en het trappenhuis) en tijdens studiolessen van de Fotoacademie.
  • Indien de 1,5 meter regel moeilijk gehandhaafd kan worden tijdens bijvoorbeeld een adviesgesprek, een werkbespreking met een mentor of tijdens een shoot in de studio, geldt ook de mondkapjesplicht.
  • Ontsmettingsmiddelen blijven beschikbaar.
  • Wij zullen geen digitale gezondheidscheck en registratie meer afnemen. 
  • Volg de aangegeven routing in het gebouw om op die manier 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen realiseren. Gebruik bij het naar boven gaan de 'bekende' trap, bij het naar beneden komen de trap van het noodtrappenhuis.

Vanaf 25 september 2021 kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel en vervalt de mondkapjesplicht.

De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent.

  • De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand.
  • Volg de aangegeven routing in het gebouw om op die manier afstand tot elkaar te kunnen realiseren. Gebruik bij het naar boven gaan de 'bekende' trap, bij het naar beneden komen de trap van het noodtrappenhuis.
  • Ook handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD en regelmatig zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes draagt hier allemaal aan bij.

Nogmaals dank voor je medewerking!

© Maaike Daatselaar

© Maaike Daatselaar