Foto: Michael Kooren

In navolging op de Microbeurzen over over Licht en Color Management vindt op zaterdag 4 mei de Autofocus Microbeurs plaats. Scherpstellen is essentieel bij het fotograferen, maar dit is in bepaalde situaties makkelijker gezegd dan gedaan. Bij bewegende onderwerpen, of in omstandigheden met slecht licht, kun je er nèt naast zitten en is die mooie foto daarom niet bruikbaar. Daarentegen kun je, als je weet hoe je de techniek op de juiste manier inzet, onscherpte juist ook op een creatieve manier inzetten.

Als je meer wil weten over dit onderwerp, dan is de Autofocus Microbeurs interessant voor jou! Tijdens deze dag kom je meer te weten over hoe scherpstellen werkt binnen de verschillende camerasystemen, je maakt kennis met focus stacking en leert hoe je het beste kunt scherpstellen als je onderwerp beweegt. Er zijn gedurende de dag lezingen van diverse fotografen waarbij al deze aspecten aan de orde komen: Eduard de Kam vertelt over de technische kanten van autofocus, sportfotograaf Michael Kooren laat zien hoe hij zijn snelle autofocus gebruikt bij sportfotografie en portretfotografe Jitske Schols toont hoe zij met scherpte en onscherpte omgaat in haar werk.

Naast de lezingen zullen er ook allerlei kleine demonstraties zijn. Ook zijn er diverse standhouders aanwezig om hun producten te laten zien. Deze dag bestaat tot slot ook uit een interactief deel: we bespreken een aantal foto’s van de aanwezigen en ook kun je de autofocus van je camera laten testen.

Foto’s bespreken: Als je je foto instuurt krijg je van ons gerichte feedback op jouw foto! Stuur hiervoor een foto waarbij de cameratechniek hebt gebruikt om scherp te stellen ‘op de rand van de mogelijkheden’ vóór 1 mei naar info@nidf.nl*.

Autofocus check: met Datacolor checken we of de autofocus op jouw camera goed is afgesteld op jouw objectieven.

Psst… In september volgt er een microbeurs over Video!

 

Lezingen en demonstraties

NB: De tijden kunnen iets afwijken als een lezing wat uitloopt.

10.30 uur:    Eduard de Kam geeft een introductie over de vier bestaande AF scherpstelsystemen en hun voor/nadelen

11.15 uur:       Michael Kooren over scherpte in sportfotografie. Michael maakt met zijn Sony A9 geen populaire, geënsceneerde foto’s; hij fotografeert ‘slechts’ de werkelijkheid. Dat doet hij wel op een zeer eigen wijze; zijn oog voor compositie, kleur en detail heeft hem talloze prestigieuze prijzen gebracht. Zo won hij in diverse categorieën van de Zilveren Camera prijzen, waaronder  sport, portret en actualiteit.

12.00:               Bespreken van ingezonden foto’s door Eduard de Kam.

13.30 uur:      Jeroen Stel over focus Stacking en scherpstellen bij macrofotografie. Jeroen Stel ’s foto’s zijn gepubliceerd in boeken, magazines en kranten over de hele wereld. Verder Jeroen is Canon Ambassador. Zijn werk wordt vertegenwoordigd door: Rspb Images, Getty Images, Nhpa, Image Republic, Birdimagency, Kina en Buiten Beeld Stock Agencies. https://www.jeroenstel.com

14.15 uur:       Jitske Schols maakt redactionele, commerciële en ‘fine art’ portretten. Je vindt haar werk onder meer in Het Parool, PS van de Week, Volkskrant, AD Magazine, en  HUMAN Magazine.

 

Datum: zaterdag 4 mei 2019
Locatie: Sarphatistraat 35, Amsterdam
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Aanmelding: gratis, via Eventbrite