© Fotoschool

Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

Online kennismaken met Fotoschool

Heb jij interesse in de tweejarige deeltijd fotografie opleiding op MBO-niveau van Fotoschool en wil je meer informatie of advies? Kennismaken met Fotoschool kan ook gewoon online. Op deze pagina stellen we je voor aan studenten en docenten en vind je alle links naar nuttige informatie over de opleiding. Vragen? Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Even voorstellen

Fotoschool is een particuliere opleiding en biedt een uniek lesprogramma waarin technische informatie en inspiratie elkaar afwisselen. De studie is ingedeeld in lesblokken (tweewekelijks een dag les), afgewisseld met inspiratieweekenden: de seminars. Zo worden theoretische en praktische lessen afgewisseld met verdieping en inspiratie. Je leest alles over ons lesprogramma op onze website: zo kan je hier meer lezen over de vakopleiding en vind je hier meer algemene informatie over ons instituut.

Fotoschool maakt deel uit van het Fotohuis: een overkoepelende organisatie waar Fotoschool en Fotoacademie (hbo-niveau) onder vallen.

© Jeanine Molenaar

© Jeanine Molenaar

Direct starten met de opleiding

Om te kunnen starten met Fotoschool heb je geen voorkennis van fotografie en beeldbewerking nodig: we starten de opleiding met een geïntegreerde Basismodule, waarin alle basiskennis aangereikt wordt. Dit is voor starters een unieke gelegenheid, maar biedt ook voor studenten die al wat meer weten de ruimte om alle technische kennis nog even goed op een rij te zetten.

Ben je benieuwd hoeveel jij al weet van cameratechniek en beeldbewerking? Doe hier de test!

© Caroline Stravers

© Caroline Stravers

'Het is de combinatie tussen praktijkgericht onderwijs en inspirerende seminars die de opleiding van Fotoschool zo uniek maakt'

Ariane James - directeur en docent Fotoschool

Ontmoet onze studenten

Wij stellen ze graag aan je voor: de studenten van Fotoschool. Zowel eerstejaars en tweedejaarsstudenten als ook alumni vertellen je over hun ervaringen tijdens hun opleiding. Wat is hun mooiste herinnering aan de studietijd? Waar richten ze zich nu op in hun werk? Welke toekomstdromen hebben ze?

Artikel: ontmoet alumni Nathalie en Nynke

© Saskia van den Boom

© Saskia van den Boom

Op het programma

Wij organiseren regelmatig verschillende live webinars, live uitzendingen vanaf onze leslocatie of een shoot bij ons in de studio's of een digitale proefles. Ook mogen we jullie regelmatig live verwelkomen tijdens onze Open Dagen.

Bekijk alle geplande evenementen

 

 

 

Ontmoet onze docenten

Tijdens de opleiding krijg je les van verschillende docenten: elk jaar wordt er een nieuwe hoofddocent toegewezen aan een klas en worden er verschillende gastdocenten uitgenodigd om inspirerende seminars te geven. 

Onze docenten aan het woord

Één van de docenten die lesgeeft bij Fotoschool is Willeke Duijvekam. Ze werkt als docent voor zowel de Fotoacademie als Fotoschool en wij vroegen haar over haar vak en het lesgeven. Ook interviewden we gastdocent Moniek Slagter over haar werk en de seminar die ze aan de studenten geeft. 

Ontmoet docent Willeke Duijvekam

Ontmoet gastdocent Moniek Slagter

Benieuwd naar onze andere docenten?

© Willeke Duijvekam

© Willeke Duijvekam

Persoonlijk adviesgesprek

Neem contact met ons op en wij plannen graag en telefonisch adviesgesprek met je in. We helpen je graag!

Startdata

Wil je in het voorjaar starten met de vakopleiding van Fotoschool? Bekijk hier de nieuwe startdata en begin met de opleiding in januari of februari 2021! Voor welke lesdag kies jij?

De opleiding

Interesse in Fotoschool? Lees alles over onze beroepsopleiding, de invulling van het lesprogramma, de studiekosten, -benodigdheden, startdata en meer.