Open Dag op zaterdag 15 september – 11.00 tot 13.30 uur

 

Ben je geïnteresseerd in de Fotoschool? Kom naar onze open dag!

 

11-12 uur: Voorlichting over het programma

De Open Dag start met een korte voorlichting over het programma van de het cursusaanbod van Fotogram en de lessen van de Fotoschool door Ariane James. Hier kun je alle vragen stellen die je wilt en ook even persoonlijk spreken met onze docenten.

De Open Dagen zijn er natuurlijk vooral om de docenten van de Fotoschool (opleiding op MBO-niveau tot fotograaf) en Fotogram (cursussen-instituut voor de fotografie) te spreken en om alle informatie te krijgen die je via de websites nog niet vond. Daarnaast hebben we een mooi programma samengesteld, waardoor je een afwisselende middag en/of avond kunt meemaken, met veel informatie en inspiratie.

 

12 uur: Lezing door Carla Kogelman www.carlakogelman.nl

Carla Kogelman (1961) werkte 25 jaar in de theaterindustrie. In 2008 gooide ze het roer om en ging naar de Fotoacademie Amsterdam. Ze studeerde af bij Joost van den Broek met als specialisatie documentaire / journalistiek / portret. Een maand later won ze de 1eprijs bij de Zilveren Camera met verstilde portretten van acteurs back stage.

In opdracht werkt Kogelman voor magazines en kranten, en geeft masterclasses en workshops in binnen- en buitenland. Ze begeleidde kandidaten in de Italiaanse Master of Photography naast Steve McCurry en Martin Parr. In november 2018 komt haar boek uit I AM WALDVIERTEL .

Carla Kogelmans signatuur is onmiskenbaar: ze vangt het dagelijks leven van kinderen op een natuurlijke maar toch indringende manier. Haar kracht ligt in lange termijn projecten. Met haar project ICH BIN WALDVIERTEL waarin ze twee Oostenrijkse zusjes volgt, won ze twee keer (2014 en 2018) de eerste prijs bij World Press Photo, respectievelijk in de categorieën observed portraits en long term project. Daarnaast won ze 6 x de Zilveren Camera; de Happiness on the Move Award in Cortona; 2 x Alfred Fried Photography Award, en de SO Award.

  

Foto’s: Carla Kogelman

 

13.00-14.00 uur: Tijd voor vragen + Portfolio beoordelingen

Benieuwd of je genoeg basistechnieken beheerst om direct te starten aan de Fotoschool? Tijdens onze open dag op zaterdag 15 september geven we je tussen 13.00 en 14.00 uur de mogelijkheid om je portfolio te laten beoordelen! Je kan je werk geprint meenemen of op je laptop laten zien. Na afloop van het gesprek krijg je direct een persoonlijk studieadvies van onze experts. Wil je een portfoliogesprek aanvragen? Mail naar info@fotoschool.nl en we laten je weten op welk tijdstip we je hebben ingedeeld. We hebben beperkt plek, dus wees er snel bij!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kom kijken en meld je aan!


Aanmelden voor de open dag
Graag wil ik me aanmelden voor:

donderdag 9 januari 2020 - 19:00 - 22:00 uur

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden via de nieuwsbrief:


Eventuele vraag of opmerking: