Open Avond op woensdagavond 27 juni

27 Juni 2017 om 19.00
Deze bijzondere Open Avond wordt gevuld met een lezing door Carla van de Puttelaar.


19.00:  Start met koffie en thee, tijd voor vragen over de Fotoschool

Deze Open Dag start met een korte voorlichting over het programma van de het cursusaanbod van Fotogram en de lessen van de Fotoschool door Ariane James. Hier kun je alle vragen stellen die je wilt en ook even persoonlijk spreken met onze docenten.

19.30 – 20.30 Lezing door Carla van de Puttelaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carla van de Puttelaar  vertelt over haar werk, over haar ontwikkeling als fotograaf, de uitdagingen en de successen.

In haar werk staat sensitiviteit centraal. Zij verkent de huid van het vrouwelijk lichaam en die van bloemen, vaak bloemen die net beginnen te verwelken.  Het sensuele en fragiele komen hierbij sterk naar voren. Ze werkt uitsluitend met daglicht en laat daarmee haar tastzinnelijke verbeelding spreken.

Carla is altijd geïnteresseerd geweest in het portret. De oude meesters vormen voor haar een belangrijke bron van inspiratie.

Het individu, de expressie, de uitdrukking, staan centraal in haar persoonlijke portretfotografie. In haar meest recente project Artfully Dressed: Women in the Art World dat bij The Weiss Gallery in London tentoongesteld werd, worden ook thema’s als gender inequality aangestipt.

In januari 2018 was Carla Jurylid bij de World Press Photo Contest, categorie people. Haar meest recente boek Adornments werd gepubliceerd op 22 oktober 2017.

Haar werk wordt wereldwijd geëxposeerd en ze wordt door diverse galeries vertegenwoordigd waaronder Kahmann Gallery in Amsterdam en Danziger Gallery in New York.

www.carlavandeputtelaar.com

Carla geeft de seminars Daglicht Portret bij de Fotoschool in de Hortus te Amsterdam.

20.30 – 21.00 Info over de Fotoschool

De Open Dagen zijn er natuurlijk vooral om de docenten van de Fotoschool (opleiding op MBO-niveau tot fotograaf) en Fotogram (cursussen-instituut voor de fotografie) te spreken en om alle informatie te krijgen die je via de websites nog niet vond. Daarnaast hebben we een mooi programma samengesteld, waardoor je een afwisselende middag en/of avond kunt meemaken, met veel informatie en inspiratie.

21.00 – 21.30 Borrel en tijd voor vragen

 

Aanmelden voor de open dag
Graag wil ik me aanmelden volgende open dagen:
woensdagavond 27 juni

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden via de nieuwsbrief:


Eventuele vraag of opmerking:


    Foto’s: Carla van de Puttelaar