Foto: Bas Losekoot

Open Avond

Donderdag 10 januari | 19.00 tot 22.00 uur

Ben je geïnteresseerd in Fotoschool? Kom naar onze open avond!

Op de Open Avond ontmoet je docenten van Fotoschool (opleiding op MBO-niveau tot fotograaf) en Fotogram (cursussen-instituut voor de fotografie) en krijg je alle informatie die je via de websites nog niet vond. Daarnaast hebben we wederom een mooi programma samengesteld. Je loopt gegarandeerd geïnspireerd de deur uit!

 

19.00 – 20.00 uur: Voorlichting over het programma

De Open Dag start met een korte voorlichting over het cursusaanbod van Fotogram en de lessen van de Fotoschool door Ariane James. Hier kun je ons al je vragen stellen en ook even persoonlijk spreken met onze docenten.


20.00 – 21.00 uur: lezing Bas Losekoot – Private Lives in Public Places

Ook zal tijdens deze Open Avond een gerenommeerd fotograaf vertellen over zijn/haar werk. Deze keer is dat niemand minder dan Bas Losekoot: hij zal ons vertellen over zijn project Private Lives in Public Places, een fotografieproject over de invloed van urbanisatie op menselijk gedrag in megasteden. 

De afgelopen zeven jaar werkte Bas Losekoot aan zijn ‘Urban Millennium Project’: waarin hij de gevolgen van toenemende urbanisatie en bevolkingsdichtheid op het menselijk gedrag heeft vastgelegd. Een maand lang werkte hij dagelijks op straat in wereldsteden als New York, São Paulo, Seoul, Mumbai, Hong Kong, London, Lagos, Istanbul en Mexico-City. De series vormen zo een wereldwijd tijdsdocument over de moderne stedelijke ervaring. Op haast intieme wijze onthult hij in zijn foto’s minidrama’s, die normaal aan het blote oog voorbij zouden gaan. Door de densiteit en de stressvolle dynamiek van de stad gaan inwoners van steden zich op vergelijkbare manieren gedragen. Zo lijken het individuele beelden, maar brengt Bas juist het universele karakter van de stadsmens naar voren. Het resultaat is een foto-essay dat sociologisch inzicht biedt in de menselijke conditie in hedendaagse megasteden. Hoe is hij te werk gegaan? En wat leerde het project hem over het samenleven in steden?

Bas Losekoot (1979) studeerde Fotografie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, daarna Cinematografie aan de Filmacademie Amsterdam en is recentelijk geslaagd voor de Master ”Photography and Urban Cultures” aan Goldsmiths, University of London. Hij werkt als portret- en documentair fotograaf en heeft zijn liefde voor cinema- en studiowerk op een verrassende manier weten te combineren in zijn straatfotografie. Hij is begaan met kleine sociologische onderwerpen die zichtbaar zijn in het dagelijkse publieke domein. 

Zijn Urban Millennium project is veelzijdig internationaal gepubliceerd in o.a.: The New Yorker, CNN Editions, IMA Magazine en the British Journal of Photography. Het project is tentoongesteld in o.a.: BOZAR/Paleis van Schone Kunsten in Brussel, Voies-Off/Les Rencontres d’Arles, Jimei x Arles in China, FF Naarden, Noorderlicht, LagosPhoto, FotoIstanbul, Focus Festival Mumbai, Kaunas Gallery in Litouwen, Villa Pérochon in Niort en Unseen Amsterdam. Meer informatie: www.theurbanmillenniumproject.com

 

21.00-22.00 uur: Tijd voor vragen 

Na de lezing is er alle tijd voor vragen. Benieuwd of je al voldoende kennis in huis hebt om direct te starten met Fotoschool, of overleg je graag over het juiste startpunt? We denken graag met je mee.

 


Kom kijken en meld je aan!


Aanmelden voor de Open Avond
Graag wil ik me aanmelden voor:

donderdag 9 januari 2020 - 19:00 - 22:00 uur

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden via de nieuwsbrief:


Eventuele vraag of opmerking: