© Fotoschool

Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

"Door de verschillende lessen vernieuw je je blik op je eigen beeldtaal"

- Jelle, student Fotoschool

© Jeanine Molenaar

© Jeanine Molenaar

Studiekosten

Als je start met een opleiding, dan komen daar de nodige kosten bij kijken. Wij hebben alle informatie over de jaarlijkse kosten voor je op een rijtje gezet. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

"De werkbesprekingen zijn erg leerzaam, niet alleen van je eigen werk maar ook dat van de medestudenten"

- Jelle, student Fotoschool

Studiekosten

De studiekosten voor de opleiding van Fotoschool (start najaar 2021) zijn €2990,- per leerjaar. Ook ontvang je een uitgebreide set met digitaal lesmateriaal en video’s die speciaal voor de Fotoschool zijn samengesteld. 

Bijkomstige materiaalkosten per lesjaar

De geschatte bijkomende materiaalkosten voor eigen rekening komen uit op circa €400,- per lesjaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het printen van foto’s voor beoordelingen. Elk jaar neemt de student ook deel aan een eindexpositie, kosten hiervoor zijn in overleg.

Online betalen: in één keer of in termijnen

Bij inschrijving is het mogelijk om het collegegeld in één keer online te betalen. Je kunt er ook voor kiezen om de studiekosten jaarlijks in vier gelijke termijnen te voldoen, gedurende de eerste vier maanden van je studie. Deze worden via een incasso afgeschreven. Voor deze betaling moet een incassomachtiging worden verstrekt. De toeslag bij een betaling in termijnen bedraagt €80,- per studiejaar en wordt verwerkt in de eerste afschrijving.

Aftrek van studiekosten

De Fotoschool is een particuliere opleiding. Dit betekent dat je geen studiefinanciering kunt aanvragen voor onze opleiding, maar dat je wél bij de Belastingdienst kunt nagaan of je recht hebt op aftrek van de studiekosten als beroepskosten. Hier kun je alle benodigde informatie vinden.

Studiekosten (€ 2.990,-)

De studiekosten voor de opleiding van Fotoschool (start 2021) bedragen €2.990,- per leerjaar.

Praktische informatie

  • Startdatum: 20 januari of 6 februari 2021
  • Lesdag: woensdagavond of zaterdag
  • Lestijden: verschilt per startdatum
  • Tempo: wekelijks of tweewekelijks
  • Kosten: €2.990,-
  • Toelatingseisen: nee
  • Extra: weekendseminars
  • Voertaal: Nederlands
  • Lesmateriaal: inclusief