© Fotoschool

Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

"Durf je de uitdaging aan om jouw verborgen talenten een kans te geven?"

- Team Fotoschool

© Jeanine Molenaar

© Jeanine Molenaar

Over Fotoschool

Fotoschool is een particuliere opleiding en biedt een uniek lesprogramma waarin technische informatie en inspiratie elkaar afwisselen. Fotoschool is net als de Fotoacademie (HBO-niveau) onderdeel van het Fotohuis.

Fotoschool in de praktijk

Fotoschool is in 2017 opgericht onder de vleugels van cursusinstituut Fotogram. Door het starten van de opleiding werd het voor cursisten van Fotogram mogelijk om na afronding van een cursus door te stromen en zo zich nog meer te verdiepen in fotografie of er hun beroep van te maken. In de jaren die volgden groeide Fotoschool uit tot een zelfstandige onderwijsinstelling met een halfjaarlijkse nieuwe lichting afgestudeerde beroepsfotografen, ook na de opheffing van Fotogram in 2021. Fotogram verzorgde meer dan 40 jaar cursussen voor de beginnende en gevorderde amateurfotograaf.

Studenten kiezen voor de Fotoschool omdat:

  • De opleiding goed te combineren is met andere werkzaamheden
  • In twee jaar tijd alle benodigde vakkennis wordt aangereikt
  • De seminars elke keer weer zorgen voor een nieuwe dosis inspiratie

Unieke formule

De unieke formule zit vooral in de combinatie van het vaste lesprogramma over vakkennis met uitbreiding in inspirerende seminars. De formule is geschikt voor mensen die vakkennis en inspiratie willen opdoen naast hun reguliere werkzaamheden. De hoofdonderwerpen van de studie zijn Portret, Stills en Reportage.

De opleiding is ingedeeld in lesblokken (tweewekelijks of elke week één dag of avond les), afgewisseld met inspirerende weekendseminars. In deze weekenden gaat om de oneindige mogelijkheden van het gebruik van je camera als je de techniek eenmaal onder de knie hebt. Deze seminars worden begeleid door bekende fotografen zoals Carla van de Puttelaar, John van Hamond en Ronald Koster.

De tweejarige fotografie opleiding op mbo-niveau. De opleiding leidt je op tot een gedegen vakfotograaf.

Fotografie opleidingen, workshops en expert programma's & coaching op hbo-niveau. Voor de aankomende en professionele conceptueel beeldmaker.