© Fotoschool

Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

Praktijkdag Basis Cameratechniek

Wil je starten met fotografie, of heb je al wel ervaring met fotograferen maar ben je nog onzeker over je techniek? Tijdens de Praktijkdag Basis Cameratechniek komen alle basistechnieken aan bod.

Inschrijven

Wil je starten met fotografie, of heb je misschien al ervaring met fotograferen, maar ben je nog onzeker over je techniek? De Praktijkdag Basis Cameratechniek is ideaal voor als je op zoek bent naar een korte basiscursus of workshop fotografie.

Alle technische basisvaardigheden komen langs: lichtmeting, belichting en histogram, scherpstellen, scherptediepte, bewegingsonscherpte, objectiefgebruik en witbalansinstellingen. Je leert je camera kennen met gerichte theorie ondersteund met korte praktijkoefeningen.

Iedereen die die zich inschrijft bestudeert van tevoren al de lestekst die per mail wordt toegestuurd en vult het invullijstje met vragen al zo goed mogelijk in. Hiermee zorgen we ervoor dat iedereen zich zo goed mogelijk op deze dag kan voorbereiden en dat we direct van start kunnen met de theorie en praktijk.

Op het programma:

  • Hoe stel je scherp? Wanneer kies je autofocus of manueel focus?
  • Wanneer kies je voor continue autofocus of single shot autofocus, en hoe stel je dat in?
  • Wat is scherptediepte en hoe gebruik je dat in de praktijk?
  • Wanneer gebruik je bewegingsonscherpte?
  • Wat is een groothoek of een teleobjectief? Wat betekenen de verschillende brandpuntsafstanden (zoomstanden) voor een beeld?
  • Hoe werkt mijn ingebouwde lichtmeter, welke keuzemogelijkheden zijn er en hoe kan ik de info van het histogram gebruiken om beter te belichten?
  • Wat betekent een witbalansinstelling voor de lading van een foto? 

Data:
Woensdag 19 januari 2021

Lesuren
10:00 – 16:00 uur (5 uur + lunchpauze)

Kosten
€125,-

Docent:
Ariane James

Benodigdheden:
Om deel te kunnen nemen dien je in het bezit te zijn van een spiegelreflex of systeemcamera waarbij diafragma, sluitertijd en ISO ingesteld kunnen worden. Voor de starter is een tweedehands eenvoudige spiegelreflexcamera met een kitlens (standaard zoom) voldoende. We raden je aan om hiervoor een gespecialiseerde camerazaak te bezoeken: zo heb je nog garantie mocht er iets niet goed zijn. Een systeemcamera ook een erg goede keuze.

Doorstuderen?
Heb je de smaak te pakken en kies je ervoor om je na afronding van de Praktijkdag in te schrijven voor de tweejarige fotografie-opleiding van de Fotoschool? Dan brengen wij de kosten van deze praktijkdag in mindering op het collegegeld voor het eerste jaar. Je ontvangt hiervoor een kortingscode tijdens de les.

Ben je al student?
Ben je al Fotoschool-student en wil je deze praktijkdag inzetten om je kennis bij te spijkeren? Voor jou geldt een aparte kortingscode.

Startdata

woensdag 19 januari 2022
(10:00 - 16:00 )
Lesdag: woensdag 19 januari 2021