Beroepsperspectief

Wij bieden je een gedegen vakopleiding aan waarin  jij alle vaardigheden die jij nodig hebt als fotograaf leert.

 

Zelfstandig fotograaf? Werken voor werkgever?

Je kunt ervoor kiezen om na de opleiding als zelfstandig fotograaf aan de slag te gaan, maar je zou ook voor een werkgever kunnen gaan werken. De opleiding helpt je aan alle info die je als ondernemer nodig hebt. Je leert al opdrachtgevers te vergaren, je sluit de opleiding af met een online en offline (map) portfolio waarin jouw persoonlijke kwaliteiten als fotograaf zo goed mogelijk uitkomen.

 

Specialiseren

Tijdens de opleiding kun je je al specialiseren in een richting waarin je wilt werken, bijvoorbeeld  portretfotografie, journalistieke fotografie of productfotografie.

 

Fotohuis

In het Fotohuis zitten drie merken:  Fotogram is ons cursus instituut, de Fotoschool is onze vakgerichte opleiding op MBO niveau, en de Fotoacademie is onze conceptuele opleiding op HBO niveau.

Je rondt de opleiding van Fotoschool en Fotoacademie af met een CRKBO-erkend diploma.

 

Na de Fotoschool verder studeren aan de Fotoacademie?

Mocht je nog verder willen leren, dan bieden wij de mogelijkheid om na een toetsing in te stromen in de Fotoacademie. Deze meerjarige vakopleiding op hbo niveau is gericht op het ontwikkelen van een eigen beeldstijl en visie in de dagelijkse praktijk van het fotografische werkveld. Je ontwikkelt jezelf tot conceptueel fotograaf met een brede technische kennis en eigen visie. Een persoonlijke toets zal bepalen in welk jaar jij starten kunt.

Binnen het vakgebied krijgt de Fotoacademie nationaal en internationaal erkenning van gevestigde fotografen en artdirectors.

 

 

Alumni, Postacademisch Programma

Na het afronden van de Fotoacademie is er een Alumni en Postacademisch Programma, voor verdieping, inspiratie of het verbeteren van vaardigheden voor de professionele fotograaf.

 

 

foto’s: Sabrina Gaudio