Beroepsperspectief

Wij bieden je een gedegen vakopleiding aan waarin  jij alle vaardigheden die jij nodig hebt als fotograaf leert.

 

Zelfstandig fotograaf? Werken voor werkgever?

Je kunt ervoor kiezen om na de opleiding als zelfstandig fotograaf aan de slag te gaan, maar je zou ook voor een werkgever kunnen gaan werken.

 

Specialiseren

Tijdens de opleiding kun je je al specialiseren in een richting waarin je wilt werken, bijvoorbeeld mode-, portret-, journalistieke of productfotografie.

 

Verder studeren: HBO-opleiding

Mocht je nog verder willen leren, dan bieden wij de mogelijkheid om na een toetsing in te stromen in de HBO-opleiding van de Fotoacademie.

 

 

Fotohuis

De Fotoacademie is net als Fotogram en de Fotoschool onderdeel van het Fotohuis. Instromen in de HBO opleiding van de Fotoacademie kan ook na jouw afsluiting van de opleiding van de Fotoschool.

Een persoonlijke toets zal bepalen in welk jaar jij starten kunt.

 

Opleiding tot (conceptueel) fotograaf

Je rondt de opleiding van Fotoschool en Fotoacademie af met een CRKBO-erkend diploma. Het hart van de Fotoacademie is de Opleiding tot Fotograaf. Deze meerjarige vakopleiding op hbo niveau is gericht op de dagelijkse praktijk van het fotografische werkveld.

Je ontwikkelt jezelf tot conceptueel fotograaf met een brede technische kennis en eigen visie.

Binnen het vakgebied krijgt de Fotoacademie nationaal en internationaal erkenning van gevestigde fotografen en artdirectors.

 

Alumni, Postacademisch Programma

Na het afronden van de Opleiding tot Fotograaf is er een Alumni en Postacademisch Programma, voor verdieping, inspiratie of het verbeteren van vaardigheden voor de professionele fotograaf.

 

 

foto’s: Sabrina Gaudio