Seminars

Per jaar zijn er drie weekend seminars bij de Fotoschool. Het zijn weekends die zorgen voor verdieping en inspiratie door fotografen van naam. De data van alle seminars staan in de roosters.  Meer info over de seminar docenten en links naar hun website vind je op de site van de Fotoschool onder ‘home’.

Elke seminar docent zal het weekend op zijn/haar eigen wijze indelen. In het online platform krijg je daar per seminar de precieze lestijden en instructies door. Houd dit weekend wel vrij!

Jaar  1

SEMINAR STROBIST door RONALD KOSTER Ronald Koster neemt je mee in het leven van een strobist. Over alles dat je kunt met een los aangestuurde reportage flitser. Met een praktijkles in de studio en bij goed weer buiten.

SEMINAR STROBIST door BAS LOSEKOOT Bas Losekoot neemt je mee in de wereld van zijn ‘urban Millennium’. Je leert de een los aangestuurde reportage flitser zo in te zetten dat je een voorbijganger bijzondere rol in het straattoneel geeft.

SEMINAR DAGLICHT PORTRET door CARLA VD PUTTELAACarla van de Puttelaar laat je haar tastzinnelijke manier van het maken van een daglicht portret beleven. Ze laat je proeven aan haar beeldtaal in de Hortus Botanicus.

SEMINAR REPORTAGE  door JOHN VAN HAMOND John van Hamond toont je zijn visie op reportage fotografie. Hij stuurt je op pad met een missie.

Jaar 2

SEMINAR DOCUMENTAIR PORTRET door WILLEKE DUIJVEKAM Willeke Duijvekam neemt je mee in haar persoonlijke wereld van documentaire maken. Wat is een een documentair portret? Hoe dicht op de huid durf jij een verhaal te vertellen?

SEMINAR PRODUCT door JEROEN LUIJT Jeroen Luijt is zowel geïnspireerd door de oude meesters alsook door de beeldtaal van nu.. Licht, vorm en kleur, hoe zet je dat in voor jouw product foto?

SEMINAR STORYTELLING + CROWDFUNDING door JEROEN TOIRKENS Jeroen Toirkens is een verhalenverteller. Samen met Jelle Brandt Corstius vertelt hij over de vele bijzondere plekken op deze aarde. Hoe vertel je een verhaal? En hoe verkoop je het?

 

WEEKEND SEMINARS

Data seminars jaar 1 (woensdag):

SEMINAR REPORTAGE  door JOHN VAN HAMOND: 30 & 31 maart 2019                         

Data seminars jaar 1 (donderdag):

SEMINAR STROBIST door BAS LOSEKOOT: (6 & 7 april 2019)
SEMINAR DAGLICHT PORTRET door CARLA VD PUTTELAAR: 22 & 23 juni 2019  

SEMINAR REPORTAGE  door JOHN VAN HAMOND: do mi 05 september & za overdag 07 september 2019

 

Data seminars jaar 2 (donderdag):

SEMINAR STORYTELLING + CROWDFUNDING door JEROEN TOIRKENS; 11 & 12 mei 2019 

Data seminars jaar 2 (vrijdag):

SEMINAR DOCUMENTAIR PORTRET door WILLEKE DUIJVEKAM: 09 & 10 maart 2019
SEMINAR STORYTELLING + CROWDFUNDING door JEROEN TOIRKENS: 11 & 12 mei 2019
SEMINAR PRODUCT door JEROEN LUIJT: 12 & 13 oktober 2019