De Fotoschool is een vakgerichte opleiding voor mensen die fotograaf willen worden of meer willen met fotografie. De lessen zijn zo ingedeeld dat de opleiding gevolgd kan worden naast een baan of een anderszins druk leven. De opleiding bestaat uit tweewekelijkse lessen afgewisseld met mentorlessen. De hoofdonderwerpen zijn portret, reportage en productfotografie, video en architectuur.

De Fotoschool is onderdeel van Fotogram. Hier wordt een breed scala aan cursussen aangeboden op elk niveau. Het instituut bestaat al meer dan dertig jaar. Fotogram heeft een directie bestaande uit Ariane James, directeur Fotogram en Jurgen Stoffer, directeur Fotoacademie.

Wij zoeken een:

Docent Fotografie
met specialisatie Studio

voor het curriculum 2018-2019 bij de Fotoschool te Amsterdam (ZZP)

 

De Fotoschool is een tweejarige opleiding op MBO niveau met CRKBO-keurmerk. De Fotoschool is onderdeel van het Fotohuis, een organisatie waaronder Fotoacademie, Fotogram en Fotoschool vallen. Deze organisatie is gevestigd op Sarphatistraat 35 te Amsterdam.

Wat houdt de functie in?
Wij zoeken iemand die thuis is in de studio, zowel met product alsook met portretfotografie. Een goede docent, fotograaf, een verbinder en organisator. Iemand die meedenkt over het lesmateriaal en met ruime ervaring als docent in het (beroeps)onderwijs.

Wat wij van jou vragen:

  • Het geven van kwalitatief hoogwaardige lessen.
  • Het meedenken over en meeschrijven van het lesmateriaal.
  • HBO denk- en werkniveau.
  • Het assisteren bij algemene taken rondom de Fotoschool.
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Leidinggevende kwaliteiten zijn een pre.

Aantal uren: ongeveer 12 uur per maand, afhankelijk van het aantal klassen en de organisatorische taken. Dat zal meer worden indien er meer klassen worden ingeroosterd.

Wij bieden
Een belangrijke rol in een zeer inspirerende werkomgeving. Fotogram en Fotoacademie zetelen in één pand. De Fotoschool is een brug tussen beide instituten.

Meer weten?
Ariane James, directeur Fotogram: ariane@fotoschool.nl.

Reageren
Word je hierdoor getriggerd? Stuur jouw motivatie in ongeveer 150 woorden plus jouw telefoonnummer, jouw website met werk en jouw CV naar info@fotoschool.nl. We zullen een selectie van de sollicitanten uitnodigen voor een gesprek. Dit gesprek zal eind augustus 2018 ingepland worden.