© Fotoschool

Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

Workshop Toegepaste architectuurfotografie

In het deze keuzeseminar verdiep je je in het vastleggen van gebouwen en ruimtes. Door de juiste techniek in te zetten bij opname en nabewerking leer je treffende en allround inzetbare interieur- en exterieurfoto’s van een gebouw te maken.

Inschrijven

In de vier lessen van deze workshop komen allerlei technische en inhoudelijke aspecten van architectuurfotografie voorbij. Technisch gaat het daarbij over het zorgvuldig kiezen van standpunt, brandpuntsafstand, scherptediepte en lichtgebruik.

Ook aan nabewerking wordt aandacht besteed: hoe zet je een foto recht, hoe overbrug je grote contrasten met HDR? Inhoudelijk kijken we naar hoe een gebouw het beste tot zijn recht komt in een kleine serie foto’s, en ga je zelf aan de slag met het in beeld brengen van een binnenruimte die je heel goed kent.

Ook de toepasbaarheid van architectuur- en binnenhuisfotografie komt aan bod. Hoe fotografeer je een gebouw zodat het verkocht of gepromoot kan worden? Denk hierbij bijvoorbeeld aan bedrijfspanden of hotels maar ook woningen van particulieren moeten worden gefotografeerd om ze op de markt te kunnen brengen.

Op pad: Hard Rock Hotel (American) Amsterdam

De geleerde technieken brengen we in de praktijk in het Hard Rock Hotel in Amsterdam. Hoe breng je de lobby, de hotelkamers, het café en het exterieur op een sprekende manier in beeld? Onder leiding van je docent til je de foto’s na afloop met nabewerking naar een hoger plan. 

Lesdata:
Zaterdag 22 januari, 29 januari, 12 februari, 26 februari 2022 (13:30 - 16:00 uur)

Kosten:
€335,- (btw niet van toepassing)

Let op: het is voor dit programma enkel mogelijk om de betaling in één keer te voldoen. De gemakkelijkste optie hiervoor is iDeal. Kies je bij het afrekenen voor betalen in termijnen, dan zal je een factuur voor het totale bedrag ontvangen van onze administratie.

Docent:
Robert Beekelaar

Toelatingseisen:
Om deel te kunnen nemen aan dit programma is aantoonbare basiskennis van (en ervaring met) fotografie vereist. Na inschrijving zal er contact met je worden opgenomen voor een intakegesprek, waarin we je wensen bespreken en je werk bekijken. Ben je tweedejaars Fotoschoolstudent of afgestudeerd? Dan kan je direct instromen in dit programma.

Benodigdheden:

  • Camera (spiegelreflex/systeemcamera)
  • Statief
  • Remote
  • HDR-software zoals Lightroom of Photoshop

Terug naar overzicht

Startdata

zaterdag 22 januari 2022
(13:30 - 16:00 )
Lesdata: 22 & 29 jan, 12 & 26 feb 2022

Over de docent

Robert Beekelaar

Robert Beekelaar studeerde Fine Art & Design aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Sinds hij afstudeerde in 2011 werkt hij als fotograaf, beeldmaker, en kunstdocent. Zo heeft hij onder andere gewerkt voor het Foam, Arcam en het Rijksmuseum waar hij o.a. events en portretten vastlegt. Ook voert hij opdrachten uit als vormgever, waarin hij mixed-media werk maakt. Voor zijn eigen projecten is hij veelal werkzaam als documentair fotograaf met de nadruk op straatfotografie en architectuur. Tot slot heeft hij zijn eerstegraads lesbevoegdheid en diverse cursussen ontwikkeld en uitgevoerd over fotografie voor het onderwijs en musea. Zo heeft hij de cursus Documentaire Fotografie ontwikkeld voor het Rijksmuseum en geeft hij sinds kort aan het tweede jaar van de Fotoschool o.a. les over architectuurfotografie.