© Fotoschool

Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

Workshop Toegepaste flitstechniek (reportageflitser)

Verdient jouw flitstechniek nog wat extra aandacht, of ontwijk je zelfs het gebruik van reportageflitsers? Tijdens deze inspirerende praktijkgerichte workshop ga je o.l.v. Jaap van den Beukel op een creatieve manier aan de slag met flitstechniek.

Inschrijven

De reportageflitser biedt veel meer mogelijkheden dan je denkt. Zo is het niet alleen een draagbare studio, het is ook dé oplossing in lastige lichtsituaties: met het combineren van flitslicht met een lange sluitertijd kun je je foto misschien nèt die extra touch geven die maakt dat je foto verkoopt. Kortom: laat die flitser niet zomaar in je fototas zitten en onderzoek wat je er allemaal mee kunt. 

Deelnemers werken met eigen reportageflitser, (HSS) triggers, en statief. Gedurende het seminar leer je werken met verschillende lichtbronnen. Je start met het maken van een kwalitatief hoogwaardig beeld met één reportageflitser en daarna ga je aan de slag met het combineren van meerdere flitsers. De invloed van het omgevingslicht neem je mee in je plan. Ook leer je werken met High Speed Sync en met lightshapers.

Lesdata:
Vrijdag 3 december 2021, 17 december, 14 januari en 28 januari 2022

Lestijden:
13:30 - 16:00 uur

Kosten:
€335,- (btw niet van toepassing)

Let op: het is voor dit programma enkel mogelijk om de betaling in één keer te voldoen. De gemakkelijkste optie hiervoor is iDeal. Kies je bij het afrekenen voor betalen in termijnen, dan zal je een factuur voor het totale bedrag ontvangen van onze administratie.

Docent:
Jaap van den Beukel

Toelatingseisen:
Om deel te kunnen nemen aan dit programma is aantoonbare basiskennis van (en ervaring met) fotografie en gebruik van de reportageflitser vereist. Na inschrijving zal er contact met je worden opgenomen voor een intakegesprek, waarin we je wensen bespreken en je werk bekijken. Ben je tweedejaars Fotoschoolstudent of afgestudeerd? Dan kan je direct instromen in dit programma.

Benodigdheden:

  • Camera (spiegelreflex/systeemcamera)
  • Reportageflitser (extern)
  • Triggerset
  • Statief

 

Terug naar overzicht

Startdata

vrijdag 3 december 2021
(13:30 - 16:00 )
Lesdata: vrijdag 3 december, vrijdag 17 december 2021, vrijdag 14 januari, vrijdag 28 januari 2022