© Fotoschool

Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

Workshop Toegepaste Modefotografie (introductie)

In deze workshop nemen we je mee in de wereld van modefotografie. Hoe werk je een concept uit tot een modeshoot? Vanuit moodboards en concepten werken we toe naar een fashion shoot waarin jij de regie neemt.

Inschrijven

Onder leiding van docent Liselotte Schuppers word je wegwijs gemaakt in de modefotografie en ontdek je hoe je een concept uitwerkt om je eigen verhaal te kunnen gaan vertellen. Ter inspiratie bekijken we daarbij werk van Liselotte zelf, maar ook van een aantal andere internationale mode-fotografen.

Ook wordt de aanpak van een Go See of testshoot uitgelegd. We bespreken de uitwerking van concepten aan de hand van moodboards. Wat voor licht wil je gaan gebruiken, wat kan wel en niet op de locatie die je hebt gekozen? Sluit je styling aan bij de fotoserie die je in gedachten hebt?

Een model is een heel belangrijke schakel in de modefotografie. Je gaat aan de slag met een eigen model en je onderzoekt waar hij of zij sterk in is. Je probeert houdingen en gezichtsexpressies uit en onderzoekt wat dat voor je betekent. In de lessen wordt aan deze zoektocht uitgebreid aandacht besteed. 

Tijdens de lessen krijg je inzicht in het werken met modellen, styling en visagie op locatie en hoe je zo op beeld je eigen verhaal kunt vertellen. Lichtgebruik is daarbij essentieel. Rode draad in deze workshop is het onderzoek naar welke vorm van modefotografie bij je past en wat deze bewustwording betekent voor je werk. Voorbeelden uit diverse magazines helpen je hierbij: je gaat zelf op onderzoek uit. Ga op zoek naar een eigen concept en het perfecte model daarbij! 

Onderdeel van deze workshop is een praktijkdag op locatie, waarbij er gewerkt zal worden vanuit de studio’s op de Sarphatistraat en eventuele nabij gelegen locaties. Liselotte geeft daarbij ondersteuning om zo goed mogelijk jouw concept uit te werken. Tussen de lessen door werk je zelfstandig aan eigen projecten: de opdrachten helpen je om jezelf te leren profileren met een eigen beeldtaal. 

Lesdata:
Maandag 14 februari, 14 maart, 16 mei en 13 juni 2022.

Lestijden: 
13:30 - 16:00 uur

Kosten:
€335,- (btw niet van toepassing)

Let op: het is voor dit programma enkel mogelijk om de betaling in één keer te voldoen. De gemakkelijkste optie hiervoor is iDeal. Kies je bij het afrekenen voor betalen in termijnen, dan zal je een factuur voor het totale bedrag ontvangen van onze administratie.

Docent:
Liselotte Schuppers

Toelatingseisen:
Om deel te kunnen nemen aan dit programma is aantoonbare basiskennis van (en ervaring met) fotografie vereist. Na inschrijving zal er contact met je worden opgenomen voor een intakegesprek, waarin we je wensen bespreken en je werk bekijken. Ben je tweedejaars Fotoschoolstudent of afgestudeerd? Dan kan je direct instromen in dit programma.

Benodigdheden:

  • Camera (spiegelreflex/systeemcamera)
  • Statief
  • Triggerset

Terug naar overzicht

Startdata

maandag 14 februari 2022
(13:30 - 16:00 )
Lesdata: 14 feb, 14 mrt, 16 mei en 13 juni 2022.

Over de docent

Liselotte Schuppers studeerde in 2001 af aan de AKI in de richting modefotografie en werkt sindsdien als fotograaf en autonoom beeldmaker. Ze heeft inmiddels vele exposities en publicaties voor magazines als Vogue & Elle  op haar naam staan en werkt, naast haar werk als autonoom fotograaf, als docent en mentor aan de Fotoacademie.