© Fotoschool

Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

Workshop Toegepaste reclamefotografie in de studio

Wil jij je als fotograaf richten op de commerciële markt? In deze praktijkgerichte workshop richt je je specifiek op commerciële product- en portretfotografie. Hoe breng je een product zo in beeld dat het door iedereen gewild en gekocht wordt?

Inschrijven

Vraag jij je wel eens af hoe dat ene toffe beeld in een advertentie in een magazine of (online) campagne is gemaakt?

Om een pakkende en in het oog springende reclamefoto te maken, is het belangrijk om verschillende aspecten in het achterhoofd te houden. Als startpunt werk je vanuit een concept, al dan niet bepaald door jouw opdrachtgever: welk product wordt er verkocht en hoe ga jij dat op een visueel aantrekkelijke manier in beeld brengen? Wordt er bijvoorbeeld gekozen voor een model dat het product aanprijst, of staat het product op zichzelf in het beeld? Welke sfeer of emotie moet het beeld uitstralen en hoe fotografeer je dat op een pakkende manier?

Tijdens deze workshop werken we voornamelijk in de studio. Je leert te kijken vanuit een opdrachtgever: een commerciële partij die jou als fotograaf inzet om zijn of haar product zo te fotograferen dat het de sales ten goede zal komen. Je zoekt voorbeelden van professionele campagnes die jou inspireren en gaat aan de slag voor een fictieve opdrachtgever. Na het volgen van deze seminar ben jij in staat om frisse en knallende campagnebeelden neer te zetten.

Lesdata: 
Maandag 10 januari, 17 januari, 31 januari, 14 februari 2022.

Lestijden:
19:00 - 22:00 uur

Kosten:
€335,- (btw niet van toepassing)

Let op: het is voor dit programma enkel mogelijk om de betaling in één keer te voldoen. De gemakkelijkste optie hiervoor is iDeal. Kies je bij het afrekenen voor betalen in termijnen, dan zal je een factuur voor het totale bedrag ontvangen van onze administratie.

Docent:
Cyriel Cremers

Toelatingseisen:
Om deel te kunnen nemen aan dit programma is aantoonbare basiskennis van (en ervaring met) fotografie vereist. Na inschrijving zal er contact met je worden opgenomen voor een intakegesprek, waarin we je wensen bespreken en je werk bekijken. Ben je tweedejaars Fotoschoolstudent of afgestudeerd? Dan kan je direct instromen in dit programma.

Benodigdheden:

  • Camera (spiegelreflex/systeemcamera)
  • Statief
  •  

Terug naar overzicht

Startdata

maandag 10 januari 2022
(19:00 - 22:00 )
Lesdata: Maandag 10 januari, 17 januari, 31 januari, 14 februari 2022.

Over de docent

Cyriel Cremers is sinds 1988 zelfstandig fotograaf, gespecialiseerd in mode en beauty fotografie. Veelal op buitenlandlocatie, binnenlocatie en studio. Foto’s verschenen o.a. tijdens exposities in de Kunsthal in Rotterdam, Het Rijksmuseum en Het Groninger Museum. Hij is eigenaar van Studio 13 in Amsterdam en werkte als fotograaf voor opdrachtgevers als Hema, Hunkemöller, Jaguar, Van Gils en Frans Molenaar. Zijn werk werd onder andere gepubliceerd in Elle, Marie Claire, Nouveau, Beau monde, Viva, Libelle, Margriet en VT Wonen.